Buurtbemiddeling


Over buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening die buren en buurtgenoten helpt hun conflicten met elkaar op te lossen door het inzetten van mediators. Aanleiding tot een conflict met uw medebewoners kan zijn; geluidsoverlast, pesterijen, intimidatie, discriminatie, overhangende takken in de tuin etc.

De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van alle buren, geven geen oordeel en zijn onpartijdig. Ze ondersteunen de partijen om het gesprek weer op gang te helpen en bij het maken van afspraken die voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Doel is dat de ruziënde partijen zelf hun conflict oplossen en weer als ‘normale’ buren door kunnen leven.

Het voordeel van buurtbemiddeling is dat u er onder begeleiding van de neutrale bemiddelaars samen uit probeert te komen. Dit kan zeker helpen omdat de politie, de gemeente of woningcorporatie soms niets voor u kan doen. Ook voorkom je dat een ruzie te hoog oploopt en komt er uiteindelijk een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar en duurzaam is. De afspraken die je samen maakt, zijn vaak langer houdbaar.

Buurtbemiddeling is er voor u

Buurtbemiddeling is voor de bewoners van Diemen kosteloos. Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door de mediators van Bemiddeling in de Buurt in opdracht van de  Gemeente Diemen.

Waarom bemiddeling

Het uitspreken van onvrede

Het ophelderen van onduidelijkheden

Het zoeken naar een passende oplossing

Het herstellen van de communicatie

Het elkaar opnieuw respecteren

Het vinden van een duurzame oplossing

Het maken van afspraken die voor allen aanvaardbaar zijn